Η εταιρία Avi 3d Animation
δημιουργήθηκε το έτος 2004 φτιάχνοντας 3d animation ταινίες , . . για πρώτη φορά στην Ελλάδα.NTINOS

Το 2005 και 2006 η AVI έφτιαξε 24 εικοσάλεπτες 3d animation ταινίες, με τον γενικό τίτλο «Μύθοι του Αίσωπου», που κυκλοφόρησαν σε DVD από την Videosonic, σε Ελλάδα και Κύπρο.
Το 2006 έφτιαξε για την ΕΥΔΑΠ, μια δεκαπεντάλεπτη 3d animation ταινία, με τον τίτλο «Σταγονούλης», και μια πεντάλεπτη 3d animation ταινία για τον οργανισμό ECOSE.
To 2007 έφτιαξε μια 3d animation διαφήμιση για την τηλεόραση, για τις σχολές «Technokids” και μια δεκαπεντάλεπτη 3d animation εκπαιδευτική ταινία για το «Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Άμφισσας», με τον τίτλο «Χρησμοί γυρεύουν ερμηνείες».
Το 2008 έφτιαξε η AVI μια δεκαπεντάλεπτη 3d animation ταινία, με τον τίτλο «Προσωκρατικοί Φιλόσοφοι», για την «Ένωση Ελλήνων Φυσικών» και δύο εικοσάλεπτες, στερεοσκοπικές, 3d animation ταινίες για τον δήμο Ιερισσού.
Το 2009 και 2010 την μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία «Τα Σκυλιά».
Το 2011 έφτιαξε την σαραντάλεπτη, στερεοσκοπική, 3d character animation ταινία «Ηρακλής, οι δώδεκα άθλοι», για τον δήμο Αριστοτέλη.
Έχει φτιάξει και δύο βίντεοκλίπς για το ντουέτο «Αμαν-αμαν».
Το 2010 συμμετείχε στο «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» και το 2011 στο ¨Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας».
Συμμετείχε επίσης στο «Φεστιβάλ Annecy» στην Γαλλία και στο «Cartoon on the bay», στην Ρώμη, καθώς και σε «Φεστιβάλ στερεοσκοπικών ταινιών» στην Γερμανία.
Η ταινία «ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ» βραβεύτηκε με αγαλματίδιο, το 2011, από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, στην κατηγορία «Εφέ και Κινηματογραφικής Πρωτοτυπίας».
Το 2012 έγιναν δύο αφιερώματα στην ταινία μας «Τα Σκυλιά», ένα τον Φεβρουάριο, στο φεστιβάλ «Animfest», στην Αθήνα και ένα τον Μάρτιο, στο φεστιβάλ animation «Be there» στην Κέρκυρα.

 

 

 


AVI 3d Animation